WTWeetjes.nl

Weetjes over WTW Units en WTW Filters

WTWeetjes - Wat u nog niet wist over WTW units en WTW filters!

WTWeetje: Nederland kent honderd duizenden huishoudens met een WTW-unit! Woont u in een (nieuwbouw)woning van na 2000 dan is de kans groot dat u er ook een heeft! Omdat uw woning aan strenge energie normen moet voldoen, is het balansventilatie systeem geïntroduceerd. Dit vernuftige systeem zorgt ervoor dat de binnentredende koude lucht wordt voorverwarmd door de uittredende gebruikte warme lucht. De warmtewisselaar in de unit voltrekt dit proces. Dit scheelt enorm in de energiekosten. Uw CV hoeft namelijk veel minder koude frisse lucht te verwarmen. Goed voor het milieu, en niet onbelangrijk: goed voor uw portemonnee!

WTWeetje: wist u dat de grootste fabrikanten van WTW-units in Nederland gevestigd zijn? Zehnder JE StorkAir (van de meest voorkomende WHR 930) en Brink Climate Systems, op een steenworp afstand van elkaar! 100% concurrent, de een in Zwolle, de ander in Staphorst. Maar ze gunnen elkaar het licht in de ogen, de markt is groot! 100% concurrent, en beiden zeer actief op het gebied van technische ontwikkelingen. Elke 5-8 jaar komt er weer een nieuw model op de markt met de nieuwste technische snufjes. Beiden hebben een scala aan modellen, voor kleinere en grotere huishoudens.

WTWeetje: wist u dat WTW filters er NIET zijn voor uw gezondheid (in principe)? WTW filters zijn er om het hart van uw WTW-unit, de warmtewisselaar, in topconditie te houden! Maar wilt u filters die ook uw interieur en uw gezondheid positief beïnvloeden, kiest u dan eens voor filters met een hogere filterklasse. Heeft u bijvoorbeeld last van hooikoorts, dan zou een dergelijk filter wel eens uitkomst kunnen bieden.